Crap aromat cu ghimbir si usturoi din: crap, sare, piper, ghimbir, usturoi, lapte, ulei, lamaie.
Ingrediente:
2-3 crapi de câte 300 g fiecare
sare
piper
1 linguriţă ghimbir măcinat sau 1 bucată de 2 cm rădăcină de ghimbir proaspăt
4-5 căţei de usturoi
500 ml lapte dulce
2-3 linguri ulei pentru fiecare peşte
1 lămâie
Mod de preparare:
Cureţi peştele şi îl crestezi pe fiecare la distanţe de circa 1,5 cm în lăţime sau uşor oblic. Freci bine peştele cu sare şi piper.
Laptele îl amesteci cu o lingură cu sare, una cu piper şi una cu ghimbir sau o lingură bună cu ghimbir proaspăt ras, precum şi cu usturoiul pisat.
Amesteci bine şi torni peste crapii pregătiţi. Ii laşi aşa circa 3-4 ore în frigider, întorcând peştii aproximativ din oră în oră.
Scoţi peştii din lapte şi îi aşezi într-un vas termorezistent. Circa un sfert din baiţ (partea mai condimentată) o amesteci cu 50-80 ml apă şi torni peste peşti, apoi îi stropeşti cu ulei.
Vasul acoperit îl pui în cuptorul preîncălzit, iar după 20 de minute iei capacul, stropeşti din nou peştii cu ulei şi îi laşi să se rumenească.
Serveşti peştele cu felii de lămâie, cartofi fierţi sau mămăligă.
Saramura de crap cu vin din: crap, ceapa, rosii, pasta de tomate, ulei, vin, usturoi, ulei, ardei, sare, piper, boia. Ingrediente: 600 g crap 2 cepe 3 roşii 1 lingură cu pastă de tomate 100 ml ulei 50 ml vin alb 1 ardei iute • 1 căpăţână de usturoi 1 legătură de pătrunjel sare piper […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.