Pate de ficatei de pui cu coniac
PrinteazaPate de ficatei de pui cu coniac din: unt, ceapa, usturoi, slanina, ficatei de pui, cimbru, smantana, coniac, ceapa verde.
- 125 g unt
- 1 ceapa mare tocata
- 2 catei de usturoi
- 2 felii de slănină (fara sorici) taiata bucatele
- 250 g ficatei de pui curatati
- 1/4 lingurita cimbru uscat, piper negru macinat
- 3 linguri smantana
- 1-2 linguri coniac
- 2 linguri de codite de ceapa verde, taiate mărunt
Mod de preparare:
Se topeste untul (125 g) intr-o cratita si se călesc in el pana ce se inmoaie ceapa,sturoiul si bucatelele de slanina.
Se adauga ficateii de pui si se dunstuiesc si ei 5-10 minute, amestecand din cand in cand. Se iau de pe foc si se incorporeaza cimbrul, piperul, smantana, coniacul si 30 g de unt topit.
Se amesteca bine (cu mixerul) pana ce compozitia devine neteda, dupa care se pune in boluri mici.
Se toarna deasupra unt topit (60 g), se presara coditele de ceapa verde si se lasa la rece peste noapte. Se mananca cu paine prajita sau cu bagheta proaspata.
Pofta buna!