Budinca de cartofi cu crenvursti din: cartofi rosii, crenvursti de pasare, oua, cascaval, smantana, sare, piper, unt, pesmet.
Ingrediente:
1 kg cartofi de preferinta rosii
4 crenvursti de pasare
6 oua
200 g cascaval
200 g smantana
sare
piper negru macinat
cate 1 lingura unt si pesmet pentru forma
Mod de preparare:
Fierbi ouăle tari şi, separat, crenvurştii, pentru 2-3 minute.
Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în apă uşor sărată, fără să-i cureţi de coajă. Dai caşcavalul pe răzătoarea mare.
Decojeşti ouăle fierte tari, apoi le tai în jumătate.
După ce s-au răcit cartofii fierţi, îi cureţi de coajă şi îi tai în rondele groase de 1 -1 1/2 cm. Cureţi crenvurştii de membrana.
Ungi cu unt şi tapetezi cu pesmet o tavă pentru chec.
Pui în straturi cartofi, apoi ouăle fierte, felii de crenvursti şi presari deasupra caşcavalul ras.
Stropeşti cu smântână, apoi aşezi deasupra un alt strat de cartofi. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute. Porţionezi budinca după ce s-a mai răcit.
Budinca de galbiori cu Gouda din: galbiori, sare, vanata, praz, rosii, ceapa, usturoi, ulei, supa de legume, oua, Gouda. Ingrediente: 500 g gălbiori sare 1 vânătă 1 tijă de praz 3 roşii cărnoase 1 ceapă 1 căţel de usturoi 3 linguri de ulei 200 ml supă de legume 2 ouă 130 g brânză Gouda proaspăt rasă […]
Budinca de carne de porc din: carne de porc la cuptor, sos de ardei, crema de branza, ardei iute, branza, ceapa. Ingrediente: 3 cani carne de porc la cuptor, maruntita 1/2 ceasca sos de ardei 500 g crema de branza 120 g ardei iute, cuburi 2 cani branza rasa 2 linguri de ceapa verde, tocata […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.