Gogosele cu mere

Printeaza

Gogosele cu mere din: mere, oua, lapte, faina, drojdie, zahar, unt, ulei, sare.

Ingrediente:Gogosele cu mere

  • 4 mere
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte
  • 500 g făină
  • 25 g drojdie
  • 100 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 g unt
  • ulei
  • sare
  • 3 linguri zahăr pudră vanilat

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia într-o ceaşcă cu lapte călduţ şi îndulcit, iar dea­supra presari făină. După ce maiaua a crescut, o amesteci cu laptele rămas, zahărul, puţină sare şi ouăle bătute.

Adaugi untul topit, merele şi făina şi frămânţi un aluat mai moale pe care-l laşi la cald să crească, lei apoi câte o lingură din aluat şi prăjeşti gogoşelele în uleiul încins.

După ce le-ai prăjit pe toate, le presari cu zahăr pudră vanilat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.