Tocană de viţel cu legume

Printeaza

Tocană de viţel cu legume din: carne de vitel, morcov, telina, patrunjel, conopida, cartofi, lapte, faina, unt, ulei.

Ingrediente:Tocana de vitel cu legume

  • 250 g carne de viţel
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 conopidă mică
  • 2 cartofi
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri unt
  • ulei

 

Mod de preparare:

Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare. In acest timp cureţi morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel, cartofii şi conopida, tai rondele morcovul şi rădăcina de pătrunjel, cubuleţe cartofii şi ţelina şi desfaci conopida bucheţele.

Inăbuşi morcovii cu pătrunjelul, ţelina şi conopida în unt şi fierbi cartofii în apă cu sare. Faci apoi un sos din făină, lapte şi ulei.

Tocana de vitel cu legume1

Adaugi cartofii, bucăţelele de carne fierte împreună cu sosul alb peste legumele înăbuşite şi dai totul la cuptor pentru 10-15 minute. Când tocana e gata, presari verdeaţa tocată.

Tocană de viţel cu legume

Tocana de vitel cu legume

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.