Tocană de viţel cu legume
PrinteazaTocană de viţel cu legume din: carne de vitel, morcov, telina, patrunjel, conopida, cartofi, lapte, faina, unt, ulei.
- 250 g carne de viţel
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 conopidă mică
- 2 cartofi
- 3 linguri lapte
- 2 linguri făină
- 2 linguri unt
- ulei
Mod de preparare:
Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare. In acest timp cureţi morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel, cartofii şi conopida, tai rondele morcovul şi rădăcina de pătrunjel, cubuleţe cartofii şi ţelina şi desfaci conopida bucheţele.
Inăbuşi morcovii cu pătrunjelul, ţelina şi conopida în unt şi fierbi cartofii în apă cu sare. Faci apoi un sos din făină, lapte şi ulei.
Adaugi cartofii, bucăţelele de carne fierte împreună cu sosul alb peste legumele înăbuşite şi dai totul la cuptor pentru 10-15 minute. Când tocana e gata, presari verdeaţa tocată.
Tocană de viţel cu legume
Poftă bună!