Sarmale cu carne de porc si smantană
PrinteazaSarmale cu carne de porc si smantană din: varza, carne de porc, ceafa afumata, orez, ceapa, knorr, piper, ienibahar, suc de rosii, dafin, cimbru, marar, ulei, smantana.
- l,5 kg varză acră
- 1/2 kg carne de porc
- 200 g ceafă afumată
- 50-100 g orez
- 100 g ceapă
- 10 g Knorr
- piper
- ienibahar
- 100 ml suc de roşii
- o foaie de dafin
- cimbru
- mărar
- 2-3 linguri ulei
- smantana
Mod de preparare:
Treci toată carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa călită timp de 2 minute în 2 linguri de ulei. Adaugi orezul spălat şi scurs de apă, un vârf de cuţit de piper (sau ienibahar) şi Knorr.
Dacă e carnea prea grasă adaugi 150 ml apă pentru 100 g orez, iar dacă este slabă pui 200 ml apă pentru 100 g orez. Amesteci bine şi înfăşori sarmalele.
Frunzele care ţi-au rămas le toci fideluţă şi le aşezi pe fundul cratiţei şi drept “capac”. Aşezi sarmalele una lângă alta, adaugi foaia de dafin, boabe de piper, cimbru, mărar tocat mărunt şi sucul de roşii.
Tomi apă clocotită cât să le cuprindă, acoperi şi laşi la foc mediu pâna dau în clocot, dipă care reduci focul. Cu smântână deasupra vor fi excepţionale!
Poftă bună!