Supă-gulaş ungurească
PrinteazaSupă-gulaş ungurească: carne de vita, bacon, ardei verde, ceapa, usturoi, boia de ardei dulce, sare, piper, zahar, rosii tocate, bulion, cartofi, smantana.
- 750 g carne de vită, tăiată cuburi de 2 cm
- 3 felii de bacon, mărunţite
- 1 ardei verde mic, curăţat de seminţe şi tocat
- 2 cepe mijlocii, tocate
- 1 căţel de usturoi, pisat
- 2 linguri boia de ardei dulce
- 1/2 linguriţă sare
- piper după gust
- 1 praf de zahăr
- 400 g roşii tocate sau 1 conservă
- 3 căni bulion de vită
- 2 cartofi mari, curăţaţi de coajă şi tăiaţi mărunt
- 1/2 cană smântână
Intr-o cratiţă cu fundul gros prăjeşti bucăţile de bacon la foc moderat, până când devin uşor crocante. Adaugi ardeiul, ceapa şi usturoiul şi le laşi pe foc, până se înmoaie. Pui şi cuburile de carne şi le rumeneşti pe toate părţile.
Presari deasupra boiaua, sarea, piperul şi zahărul şi laşi să mai fiarbă, amestecând mereu, timp de 2 minute.
Adaugi roşiile şi bulionul de vită, acoperi cratiţa şi laşi să fiarbă totul înăbuşit timp de 1 1/2 oră sau până când carnea este bine pătrunsă. Cu aproape 30 de minute înainte de a fi gata, adaugi cartofii şi îi laşi până se înmoaie.
Garniseşti fiecare porţie cu smântână, dacă doreşti.
Supă-gulaş ungurească
Pofta buna!