Vindaloo de porc pe pat de orez
PrinteazaVindaloo de porc pe pat de orez din: porc, ulei, ceapa, ardei iute, supa de pui, coriandru, orez basmati, cardamom, piper, otet de vin rosu, ghimbir, usturoi, zahar, ardei iute, cuisoare, coriandru, chimion, turmeric.
- 1 kg spată de porc, curăţată de grăsime şi tăiată în cuburi
- 3 linguri de ulei
- 2 cepe mari, tocate fin
- 1 lingură pudră de ardei iute
- 250ml supă de pui
- 1 mână frunze de coriandru
- orez basmati fiert, pentru servit
Ingrediente marinata:
- 6 păstăi de cardamom verde
- 1/2 linguriţă boabe de piper negru
- 125ml oţet din vin roşu
- 1 lingură cu vârf de ghimbir ras fin
- 4 căţei mari de usturoi, raşi fin
- 1 linguriţă de zahăr
- 8 ardei iuţi uscaţi, mici
- 1 vârf de cuişoare măcinate
- 2 linguriţe de coriandru măcinat
- 1 linguriţă de chimion măcinat
- 1/4 linguriţă de turmeric
Mod de preparare:
Pentru a face marinada, scoate, seminţele de cardamom din păstăi şi zdrobeşte-le împreună cu boabele de piper negru, într-un mojar cu pistil.
Combină-le cu celelalte ingrediente pentru marinadă, apoi toarn-o peste porc.
Acoperă carnea şi las-o la marinat peste noapte sau cel puţin 8 ore.
Incinge uleiul într-o oală mare la foc mediu şi căleşte ceapa timp de aproximativ 5 minute, până când începe să se înmoaie. Adaugă pudra de ardei şi mai găteşte totul 1 minut.
Cu ajutorul unei spumiere, scoate carnea din marinadă şi transfer-o în oală.
Dă focul mai mare şi prăjeşte-o 5 minute, amestecând încontinuu.
Toarnă în oală marinada rămasă, împreună cu supa.
Dă totul în clocot, apoi micşorează focul şi lasă mâncarea să fiarbă 40-45 de minute, până când carnea se frăgezeşte, iar sosul se îngroaşă – ar trebui să fie mai degrabă gros, nu cu o consistenţă de sos.
Dacă vrei, îndepărtează ardeii iuţi uscaţi, apoi presară deasupra frunzele de coriandru şi serveşte mâncarea cu orez fiert.
Vindaloo de porc pe pat de orez
Pofta buna!