Fasole la Cuptor în Sos de Roșii: Rețetă Vegetariană Clasică și Sățioasă din: fasole alba, ceapa, usturoi, rosii in suc, oregano, ulei de masline, sare, piper. Descoperiți o rețetă tradițională de fasole la cuptor, gătită lent într-un sos bogat de roșii, aromatizată cu oregano, ceapă și usturoi. Această mâncare vegetariană este nu doar sățioasă și […]
Risotto delicios
PrinteazaRisotto delicios din: ulei de masline, chorizo, ceapa, orez, otet de vin rosu, rosii, supa de pui, mazare, parmezan, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 linguriţă ulei de măsline
- 400g de chorizo, curăţat de piele şi tăiat în cubuleţe
- 1 ceapă, tocată
- 350g de orez pentru risotto
- 1 lingură oţet din vin roşu
- 1 conservă de 400g de roşii tocate
- 1 l supă fierbinte de pui
- 85g de mazăre congelată
- 1 lingură de parmezan ras, plus extra pentru servit
- 1 legătură de pătrunjel, tocat
Mod de preparare:
Incinge uleiul de măsline într-o cratiţă şi căleşte bucăţile de chorizo 1 minut, până când încep să lase ulei. Adaugă ceapa şi căleşte-o 5 minute, până când se înmoaie, apoi adaugă orezul de risotto şi găteşte totul încă 1 minut.
Toarnă deasupra oţetul, apoi adaugă roşiile şi amestecă bine.
Toarnă treptat supa fierbinte, câte un polonic, amestecă în orez până când supa se absoarbe, apoi adaugă un nou polonic de supă.
Odată cu ultima cantitate pune şi mazărea şi continuă să amesteci până când orezul este fiert.
Stinge focul şi încorporează parmezanul şi pătrunjelul, dacă foloseşti. Serveşte risotto direct din cratiţă, cu parmezan suplimentar, dacă vrei.
Risotto delicios
Pofta buna!
Fasole la Cuptor în Sos de Roșii: Rețetă Vegetariană Clasică și Sățioasă