Risotto delicios

Printeaza

Risotto delicios din: ulei de masline, chorizo, ceapa, orez, otet de vin rosu, rosii, supa de pui, mazare, parmezan, patrunjel.

Ingrediente: 

  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • 400g de chorizo, curăţat de piele şi tăiat în cubuleţe
  • 1 ceapă, tocată
  • 350g de orez pentru risotto
  • 1 lingură oţet din vin roşu
  • 1 conservă de 400g de roşii tocate
  • 1 l supă fierbinte de pui
  • 85g de mazăre congelată
  • 1 lingură de parmezan ras, plus extra pentru servit
  • 1 legătură de pătrunjel, tocat

Mod de preparare:

Incinge uleiul de măsline într-o cratiţă şi căleşte bucăţile de chorizo 1 minut, până când încep să lase ulei. Adaugă ceapa şi căleşte-o 5 minute, până când se înmoaie, apoi adaugă orezul de risotto şi găteşte totul încă 1 minut.

Toarnă deasupra oţetul, apoi adaugă roşiile şi amestecă bine.

Toarnă treptat supa fierbinte, câte un polonic, amestecă în orez până când supa se absoarbe, apoi adaugă un nou polonic de supă.

Odată cu ultima cantitate pune şi mazărea şi continuă să amesteci până când orezul este fiert.

Stinge focul şi încorporează parmezanul şi pătrunjelul, dacă foloseşti. Serveşte risotto direct din cratiţă, cu parmezan suplimentar, dacă vrei.

 

Risotto delicios

Risotto_delicios

Pofta buna!

 

 

Fasole la Cuptor în Sos de Roșii: Rețetă Vegetariană Clasică și Sățioasă

Fasole la Cuptor în Sos de Roșii: Rețetă Vegetariană Clasică și Sățioasă din: fasole alba, ceapa, usturoi, rosii in suc, oregano, ulei de masline, sare, piper. Descoperiți o rețetă tradițională de fasole la cuptor, gătită lent într-un sos bogat de roșii, aromatizată cu oregano, ceapă și usturoi. Această mâncare vegetariană este nu doar sățioasă și […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.