Peste cu cartofi gratinati
PrinteazaPeste cu cartofi gratinati din: unt, bacon, ceapa, cimbru, cartofi, cod, crema de branza, salata verde.
- 1 cubuleţ mic de unt
- 4 felii lungi de bacon afumat
- 1 ceapă, feliată fin
- 1/2 legătură mică de cimbru, doar frunzele
- 1 kg de cartofi pentru copt, spălaţi şi feliaţi
- 350g de cod, fără piele, tăiat în bucăţi mari
- 300ml cremă de brânză cu puţine grăsimi
- salată verde crocantă, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Topeşte untul într-un vas ceramic şi prăjeşte în el baconul până când îşi schimbă culoarea. Adaugă ceapa şi cimbrul şi sotează-le 5 minute împreună cu baconul, până când ceapa începe să se înmoaie.
Dă focul mai mic, adaugă cartofii lângă ceapă şi acoperă vasul. Găteşte cartofii 25-35 de minute, până când se înmoaie, amestecând ocazional pentru a nu se prinde de vas.
Când cartofii sunt gata, încorporează codul, crema de brânză şi presară piper negru proaspăt măcinat. Aplatizează mâncarea cu o spatulă pentru peşte şi dă vasul la cuptor 40 de minute, până când gratinul devine auriu. Serveşte-l cu o salată verde.
Peste cu cartofi gratinati
Pofta buna!