Placinta cu spanac, telemea si urda

Printeaza

Placinta cu spanac, telemea si urda din: spanac, foi de placinta, ceapa, telemea, urda, smantana, unt, ulei, oua, susan, condimente.

Ingrediente:

  • 700 g spanac congelat
  • 1 pachet (400 g) foi de placinta
  • 1 ceapa
  • 150 g telemea
  • 200 g urda
  • 200 g smantana
  • 100 g unt
  • 4 linguri ulei
  • 2 oua
  • susan
  • condimente

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în 3 linguri ulei încins.

Adaugi spanacul congelat, le căleşti împreună tîmp de câteva minute, până când scade zeama lăsată, după care le laşi să se răcească.

Mixezi urda, telemeaua rasă, ouăle, smântână, mărarul fin tocat, spanacul răcit, sare, piper şi nucşoară după gust.

Topeşti untul într-un vas termorezistent pe care îl introduci în cuptor, la foc mic.

Cu uleiul rămas, ungi tava aragazului şi suprapui 4 foi pe care le ungi cu unt topit.

Suprapui alte 8 foi pe care le ungi cu un strat fin de unt topit, dar le întorci pe lăţime astfel încât capetele foilor să iasă din tavă. întinzi umplutura şi acoperi cu părţile din foi aflate în afara tăvii.

Ungi foile deasupra cu smântână sau cu unt topit, după care crestezi la suprafaţă foile, cu un cuţit bine ascuţit, ca să porţionezi plăcinta mai uşor.

Presari susan şi coci plăcinta la foc mediu, până se rumeneşte frumos.

Placinta cu spanac, telemea si urda

Placinta_cu_spanac_telemea_si_urda

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.