Tarte cu conopida, broccoli si ceapa caramelizata
PrinteazaTarte cu conopida, broccoli si ceapa caramelizata din: ceapa, unt, otet, zahar, pudra de mustar, mustar Dijon, conopida, broccoli, ulei de masline, foi de placinta, oua, crema de branza, lapte, piper alb, nucsoara, parmezan.
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 30 ml unt
- 1 25 ml oţet
- 60 g zahăr
- 5 g pudră de muştar
Ingrediente pentru umplutura:
- 1 conopidă mică, ruptă în bucheţele
- 1 căpăţână mică de broccoli, ruptă în bucheţele
- 45 ml ulei de măsline
- 1 rulou (250 g) cu foi de plăcintă, dezgheţat
- unt topit
- 15 g muştar tip Dijon
- 3 ouă mari
- 250 g cremă de brânză
- 1 25 ml lapte
- 1 g piper alb
- 1 praf de nucşoară
- 200 g parmezan ras
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 220° C. Unge bine formele de tartă. Prăjeşte ceapa în unt topit până devine moale. Adaugă oţetul, zahărul şi muştarul şi fierbe timp de 15 minute sau până când sosul devine ca un sirop.
Pentru umplutură, amestecă conopida cu broccoli şi uleiul de măsline şi aşază-le într-o tavă. Dă la cuptor timp de 15 minute sau până când legumele devin moi.
Redu temperatura cuptorului la 180° C. Unge 4 foi de plăcintă cu unt topit şi pune-le una peste cealaltă. Taie-le în pătrate şi pune-le (câte 4) în formele de tartă.
Repetă cu alte foi până când se acoperă 12 forme de brioşe. Unge fiecare bază cu muştar. Pune puţină ceapă caramelizată în fiecare formă şi aranjează conopida şi broccoli deasupra.
Bate uşor ouăle, adaugă ingredientele rămase şi amestecă bine. Toarnă amestecul de ou în fiecare formă. Coace timp de 20 minute.
Tarte cu conopida, broccoli si ceapa caramelizata
Pofta buna!