Peste la cuptor cu sos din: peste, ulei, ceapa, usturoi, rosii, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 peşti mai mari 2 căni ulei 2 cepe mijlocii 1 căţel usturoi 500 g roşii decojite rozmarin sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi şi se spală bine. Se acoperă cu un sos de ceapă, […]
Peste la cuptor cu cartofi si usturoi
PrinteazaPeste la cuptor cu cartofi si usturoi din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, unt, ulei de masline, sare de mare, piper, file de peste, suc de lamaie, capere, masline patrunjel, lamaie.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi prefierţi, tăiaţi în sferturi
- 6 căţei de usturoi, decojiţi
- 1 ceapă roşie, feliată
- 2 linguri cu unt
- sare de mare şi piper
- 4 x 220 g file de peşte
- 3 linguri cu ulei de măsline
- sucul de la doua lamai
- 1 lămâie feliată fin
- 1 lingură cu capere scurse
- 50 g măsline
- pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Preîncălzeşte Cuptorul la 130 °C. Pune într-o tevă cartofii, usturoiul şi cepele.
Adaugă din loc în loc untul, pune 1 lingură cu ulei de măsline şi asezonează bine.
Coace cartofii timp de 30 minute. Scoate tava din cuptor.
Dă cuptorul la 180°C. Strânge cartofii şi cepele în mijlocul tăvii, apoi pune peştele în locul rămas liber. Asezonează, pune ulei de măsline şi suc de lămâie.
Peste peşte pune felii de lămâie şi presară capere. Aşază din loc în loc măslinele.
Introdu din nou tava în cuptor şi coace timp de 10-12 minute. Presară deasupra pătrunjel.
Peste la cuptor cu cartofi si usturoi
Pofta buna!
poate iti place si:
Peste la cuptor cu sos de rosii si rozmarin
Peste la cuptor cu sos de rosii si rozmarin din: peste, ulei, ceapa, usturoi, rosii, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 4 peşti mai mari 2 căni ulei 2 cepe mijlocii 1 căţel usturoi 500 g roşii decojite rozmarin sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi şi se spală bine. Se acoperă cu […]
Pofta buna!