Bezea frantuzeasca cu crema

Printeaza

Bezea frantuzeasca cu crema din: cremă de tartru, zahăr,  esenţă de vanilie sau de migdale, colorant alimentar

Bezea_frantuzeasca_cu_crema_de_tartru

Ingrediente:

  •  2 ml cremă de tartru
  •  200 g zahăr
  •  2 ml esenţă de vanilie sau de migdale
  •  colorant alimentar la alegere (opţional)

Mod de preparare:

Bate albuşurile până formează vârfuri moi. Adaugă crema de tartru şi un vârf de cuţit de sare şi bate 4 albuşuri până se întăreşte.

Continuă să baţi, adăugând treptat zahărul, câte 25 g. Inainte de a adăuga ultimele 25 g de zahăr, toarnă esenţa şi colorantul.

Tapetează tava cu hârtie de copt. Toarna bezeaua în forme rotunde. Coace în cuptorul preîncălzit la 120°C, timp de o oră.

Opreşte cuptorul şi lasă bezeaua să se usuce înăuntru timp de 2 ore sau chiar peste noapte.

Bezea frantuzeasca cu crema

Bezea_frantuzeasca_cu_crema_de_tartru

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Bezele simple cu unt

Bezele simple

Bezele simple din: oua, zahar, sare. Ingrediente: 4 albuşuri 250 g zahăr tos un praf sare     Mod de preparare: Se bat albuşurile cu un praf de sare. In momentul în care începe spuma să se formeze, se adaugă zahărul puţin câte puţin. Când spuma a devenit lucioasă şi nu cade de pe vas, […]

 

Bezele traditionale 

Reteta bezele cu nuca

Reteta bezele cu nuca din: alubus, zahar, lamaie, miez de nuca, unt. Ingrediente: 4 albuşuri 280 g zahăr praf zeamă de lămâie sferturi de miez de nucă puţin unt   Mod de preparare: Batem 4 albuşuri cu telul şi când sunt spumă tare, adăugăm 280 g zahăr praf. Continuăm baterea, adăugând şi o lingură zeamă […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.