Piure de legume cu scortisoara din: morcovi, cartofi, napi, ceapa, pastarnac, scortisoara, ulei de masline, coaja de portocala, sare, piper, arpagic. Ingrediente: 2 morcovi mari, tăiaţi în rondele 2 cartofi roşii, curăţaţi şi tăiaţi în cuburi 2 napi de mărime medie, tăiaţi în cuburi 2 cepe medii, tăiate în cubuleţe 2 păstârnaci medii, tăiaţi în rondele […]
Piure de conopida cu salvie si parmezan
PrinteazaPiure de conopida cu salvie si parmezan din: conopidă, unt, ulei de măsline, nucşoară, frunze de salvie, smântână, parmezan, bacon.
Ingrediente:
- 1 conopidă mare, ruptă în bucheţele
- 100 g unt
- 1 strop de ulei de măsline
- nucşoară
- 6 frunze de salvie
- 1 lingură cu vârf cu smântână
- parmezan proaspăt ras
- 5 bucăţi de bacon prăjite, crocante
Mod de preparare:
Freacă untul de bucheţelele de conopidă şi pune-le pe o tavă.
Presară ulei de măsline, nucşoara, sare şi piper şi frunze de salvie, introdu tava în cuptorul preîncălzit şi lasă până când vârfurile conopidei devin maro, iar conopida este moale
Scoate bucheţelele într-un vas şi zdrobeşte-le. Lasă câteva bucheţele deoparte pentru decor.
Adaugă smântână.
Textura va deveni groasă şi cremoasă.
Presară brânza, aşază deasupra baconul crocant şi bucheţelele de conopidă.
Piureul are un gust nemaipomenit şi este potrivit alături de o friptură de pui.
Piure de conopida cu salvie si parmezan
Pofta buna!
Piure de legume cu scortisoara
Piure de gutui din: gutui, ou, zahar pudra. Ingrediente: 250 g gutui coapte curăţate de coajă şi trecute prin sită un albuş 50 g zahăr pudră Mod de preparare: Piureul de gutui, zahărul pudră şi albuşul fie se bat bine cu telul, fie se pun în mixer şi se omogenizează. Când compoziţia devine tare, […]
Pofta buna!