Parfe de caise cu frisca

Printeaza

Parfe de caise cu frisca din: pulpa de caise, zahar, oua, lamaie, frisca.

Ingrediente: Parfe_de_caise_cu_frisca

  • 1 1/2 pahar pulpă de caise
  • 1 1/2 pahar zahăr
  • 3 ouă
  • 1 lămâie
  • 500 g frişcă bătută

 

 

Mod de preparare:

Cureţi atâtea caise de coajă cât să rezulte cantitatea indicată, le dai prin sită sau prin maşina de tocat inoxidabilă şi măsori cu paharul, apoi le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le amesteci

. Ouăle întregi, împreună cu zahărul, le baţi cu telul, adaugi pulpa de caise şi baţi în continuare până devine spumoasă.

Incorporezi frişca şi torni parfeul într-o formă stropită cu apă, apoi o introduci in congelator.

Inainte de a servi parfeul, înveleşti forma într-un prosop fierbinte sau o scufunzi pentru o clipă în apă fierbinte.

Răstorni forma şi aşezi preparatul cu lingura, în cupe.

Ornezi parfeul cu frişcă şi îl serveşti împreună cu pişcoturi de şampanie.

Parfe de caise cu frisca

Parfe_de_caise_cu_frisca

Pofta buna!

 


Poate te intereseaza si:

Parfe cu ricotta şi cozonac

Parfe delicios

Parfe delicios din: oua, pricomigdale, frisca, zahar. Ingrediente: 3 ouâ 200 g pricomigdale 200 ml friscă lichidă 3 linguri zahăr   Mod de preparare: Gălbenuşurile şi zahărul se mixează până se obţine o cremă spumoasă. Se mixează albuşurile spumă, se adaugă peste gălbenuşuri, se bate frişca şi se adaugă. Se pun pricomigdalele. Se toarnă amestecul într-o […]

Prajitura cu mac

Parfe cu mac si visine

Parfe cu mac si visine din: frisca, lapte, mac, lamaie, zahar, frisca, visine. Ingrediente: Pentru crema cu mac: 2 căni frişca lichidă 150 ml lapte gras 1/2 cană seminţe de mac fin măcinate 5 gălbenuşuri coaja de la 1/2 lămâie 125 g zahăr Pentru crema cu vişine: 1 cană frişca lichidă 1/2 cană vişine 100 […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.