Anghinarea este o plantă versatilă cu o istorie bogată și o serie de beneficii pentru sănătate. Cultivarea ei poate necesita un pic de efort, dar gustul și beneficiile pe care le oferă fac tot efortul să merite. Origini și istorie Anghinarea, cunoscută științific sub numele de […]
Saramura de Dunare cu ardei iute
PrinteazaSaramura de Dunare cu ardei iute din: crap, rosii, ardei grasi, ardei iute, usturoi, verdeata, sare.
Ingrediente:
- un crap de 1,5 kg
- un kg roşii bine coapte
- 3-4 ardei graşi de diferite culori
- un ardei iute
- 4-5 căţei usturoi
- verdeaţă, după gust
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă bine peştele la interior, fără a înlătura solzii de la exterior. Se frige apoi peştele pe o tablă presărată cu sare.
După ce s-a întors pe ambele părţi, se scufundă pentru 2-3 minute în apă clocotită.
La fel, se coc pe tablă si roşiile şi ardeii, apoi se curăţă şi se toacă mărunt.
Apa clocotită turnată peste peşte se pune la fiert, se adaugă roşiile şi ardeii, ardeiul iute, sare, usturoiul pisat.
Se lasă să dea un clocot si se toarnă peste peşte. Se lasă 15 minute înainte de a aduce la masă cu verdeaţă deasupra.
Saramura de Dunare cu ardei iute
Pofta buna!
Crema de Brânză Delicată din: branza de vaci, smantana, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare, piper, marar. Ingrediente: 500g brânză proaspătă de vaci 100ml smântână pentru frișcă 2 lingurițe de ulei de măsline extra-virgin 2 căței de usturoi, zdrobiți Sare și piper după gust 1 linguriță de mărar tocat Mod de preparare: Într-un […]