Sushi Maki
PrinteazaSushi Maki din: foi de alge, orez, oţet, zahăr, sare, peşte, castravete, ardei capia, sos de soia, ghimbir murat, pastă wasabi.
Ingrediente:
- un pachet foi de alge
- 500 g orez cu bob rotund sau orez de sushi
- 50 ml oţet
- o linguriţă zahăr
- un praf sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 500 g file proaspăt fără piele de peşte
- un castravete lung
- un ardei capia
pentru servit:
- 100 ml sos de soia
- ghimbir murat
- pastă wasabi
Mod de preparare:
Orezul se spală bine, apoi se pune la înmuiat 30 minute, într-o oală cu capac, se pune orezul la fiert, se aduce la fierbere la foc mare, iar când a dat în fiert, se lasă focul mic si se fierbe încă 15 minute.
Se stinge focul si se lasă orezul să se înmoaie timp de 15 minute. Se scoate orezul si se asezonează cu oţetul amestecat în prealabil cu zahăr şi sare.
Pe o foaie de alge, se întinde un strat de orez rece de maxim 3-4 mm, se asază fâşii de peste, de castravete şi ardei capia, apoi se rulează cât mai strâns cu un rulou de bambus.
Când toate rulourile sunt gata, se taie bucăţi de 2 cm. Se servesc cu wasabi, sos de soia si ghimbir.
Sushi Maki
Pofta buna!
Incoming search terms:
- kitchenaqi