Jeleu bavarez cu zmeură

Printeaza

Jeleu bavarez cu zmeură: zmeura, zahar pudra, zeama de zmeura, apa, gelatina, zahar tos, frisca.

Ingrediente:Jeleu bavarez cu zmeură

  • 1 1/2  pahar zmeură
  • 4 lin­guri zahăr pudră
  • 1/2 pahar zeamă de zmeură
  • 1/2 pahar apă clocotită
  • 20 g gelatină
  • 2 linguri apă rece
  • 1/2 pahar zahăr tos
  • 200 g frişcă bătută

 

Mod de preparare:

Zmeura o presari cu zahărul pudră şi o laşi la rece. Gelatina o înmoi cu două linguri de apă rece şi, după 20 de minu­te, o dizolvi în apă clocotită, amestecând mereu.

Adaugi în ea zahărul tos şi zeama de zmeură, pen­tru a obţine o culoare accentuată de roşu.

Dai compoziţia la rece sau la frigider şi, când începe să se gelatineze, amesteci de câteva ori, ca să se închege uniform înainte de a se întări complet.

Aşezi forma într-un vas mai mare cu apă foarte rece şi baţi compoziţia cu telul până când devine foarte spumoasă şi creşte în volum.

După aceea, încorporezi uşor zmeura ca să rămână boabele întregi. Jeleul îl aşezi cu lingura în cupe de şampanie sau alte pahare cu picior şi ornezi cu frişcă bătută şi boabe mari şi proaspete de zmeură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.