Calamari prajiti cu maioneza picanta
PrinteazaCalamari prajiti cu maioneza picanta din: inele de calamar, făină, amidon, praf de copt, sare, piper, ulei, oua, mustar, ardei iute, usturoi, suc de lamaie.
Ingrediente pentru calamari pane:
- 8 inele de calamar
- 8 linguri făină
- 6 linguri amidon
- o priză praf de copt
- sare, piper
- ulei pentru prăjit
Ingrediente pentru maioneză:
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură muştar
- sare, piper
- cca 200-220 ml ulei de floarea-soarelui
- 1 ardei iute
- 1 căţel de usturoi zdrobit
- 2 linguriţe suc de lămâie
Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron făina cu amidon, sare, piper şi praf de copt; se tăvălesc inelele de calamari prin această compoziţie şi se prăjesc într-o cantitate mare de ulei bine încins.
Se prepară maioneza: se bat gălbenuşurile cu muştar şi sare; se înglobează 180 ml ulei, turnând în fir subţire.
Se înglobează suc de lămâie şi apoi restul de ulei, tot în fir subţire. La final se adaugă ardeiul iute tocat, usturoi şi piper.
Calamari prajiti cu maioneza picanta
Pofta de buna!