Calamari prajiti cu maioneza picanta

Printeaza

Calamari prajiti cu maioneza picanta din:  inele de calamar,  făină, amidon, praf de copt, sare, piper, ulei, oua, mustar, ardei iute, usturoi, suc de lamaie.

Calamari_prajiti_cu_maioneza_picanta

Ingrediente pentru calamari pane:

  • 8 inele de calamar
  • 8 linguri făină
  • 6 linguri amidon
  • o priză praf de copt
  • sare, piper
  • ulei pentru prăjit

Ingrediente pentru maioneză:

  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lingură muştar
  • sare, piper
  • cca 200-220 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 ardei iute
  • 1 căţel de usturoi zdrobit
  • 2 linguriţe suc de lămâie

Mod de preparare:

Se amestecă într-un cas­tron făina cu amidon, sare, pi­per şi praf de copt; se tăvă­lesc inelele de calamari prin această compoziţie şi se pră­jesc într-o cantitate mare de ulei bine încins.

Se prepară maioneza: se bat gălbenuşurile cu muştar şi sare; se înglobează 180 ml ulei, turnând în fir subţire.

Se înglobează suc de lămâie şi apoi restul de ulei, tot în fir subţire. La final se adau­gă ardeiul iute tocat, usturoi şi piper.

Calamari prajiti cu maioneza picanta

Calamari_prajiti_cu_maioneza_picanta

Pofta de buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.