Tarta cu fasole verde cu mozzarella, sunca si rosii uscate
PrinteazaTarta cu fasole verde cu mozzarella, sunca si rosii uscate din: fasole verde, mozzarella, sunca, rosii usacate, aluat de tarta, smântână fermentată, smântână dulce.
Ingrediente:
- 250 g fasole verde
- 125 g mozzarella
- 100 g şuncă
- 6 roşii uscate în ulei (de la borcan)
- 1 pachet aluat de tartă (congelat)
- 200 ml smântână fermentată
- 2 linguri smântână dulce
Mod de preparare:
Fasolea se opăreşte într-o cantitate mare de apă cu sare cca 10 min. Se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se lasă să se scurgă roşiile şi se taie fâşii, la fel ca şunca.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Pe planşeta cu făină se întinde o foaie de aluat şi se aşază într-o formă de tort (o 26 cm) unsă, ridicând marginea de jur- împrejur.
Se repartizează pe blat fasole verde, roşii, şuncă şi cuburi de mozzarella. Se bat restul de ouă cu smântână, sare şi piper; se toarnă peste legume şi se coace la cuptor 25 min.
Se scoate tarta şi se ornează cu parmezan ras, pătrunjel tocat şi coajă de lămâie.
Tarta cu fasole verde cu mozzarella, sunca si rosii uscate
Pofta buna!