Tarta cu fasole verde cu mozzarella, sunca si rosii uscate

Printeaza

Tarta cu fasole verde cu mozzarella, sunca si rosii uscate din: fasole verde, mozzarella, sunca, rosii usacate, aluat de tarta, smântână fermentată, smântână dulce.

Tarta_cu_fasole_verde_cu_mozzarella_sunca_si_rosii_uscate

Ingrediente:

  •  250 g fasole verde
  • 125 g mozzarella
  •  100 g şuncă
  • 6 roşii uscate în ulei (de la borcan)
  • 1 pachet aluat de tartă (congelat)
  • 200 ml smântână fermentată
  • 2 linguri smântână dulce

 

Mod de preparare:

Fasolea se opăreşte într-o cantitate mare de apă cu sare cca 10 min. Se tre­ce prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se lasă să se scurgă roşiile şi se taie fâşii, la fel ca şunca.

Se încinge cuptorul la 200 °C. Pe planşeta cu făină se întinde o foaie de aluat şi se aşază într-o formă de tort (o 26 cm) unsă, ridicând marginea de jur- împrejur.

Se repartizează pe blat fasole verde, roşii, şuncă şi cuburi de mozza­rella. Se bat restul de ouă cu smântână, sare şi piper; se toarnă peste legume şi se coace la cuptor 25 min.

Se scoate tarta şi se ornează cu parmezan ras, pătrunjel tocat şi coajă de lămâie.

Tarta cu fasole verde cu mozzarella, sunca si rosii uscate

Tarta_cu_fasole_verde_cu_mozzarella_sunca_si_rosii_uscate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.