Salata greceasca de fasole verde si ardei gras

Printeaza

Salata greceasca de fasole verde si ardei gras din: fasole verde, sare, ardei graşi galbeni, roşii, ridichi, piper, oţet de vin alb, ulei de măsline, cimbru, telemea.

Ingrediente:Salata_greceasca_de_fasole_verde_si_ardei_gras

  • 600 g fasole verde
  • sare
  • 2 ardei graşi galbeni
  • 4 roşii
  • 4 ridichi
  • piper
  • 2 linguri oţet de vin alb
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură cimbru
  • 150 g telemea

Mod de preparare:

Fasolea verde se fierbe cca 12 min. într-o cantitate mare de apă cu sare; se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.

Se curăţă ardeii graşi şi se taie fâşii. Se taie în opt roşiile. Ridichile se toacă.

Se amestecă oţetul cu sare şi piper; se înglobează uleiul ‘de măsline, bătând cu telul. Se adaugă ridichile şi se ames­tecă. într-un castron, se amestecă faso­lea verde cu ardei gras şi roşii; se toar­nă dressingul.

Se adaugă cimbru tocat şi se amestecă. Se lasă să se pătrundă cca 60 min.

Inainte de servire, pe salată se pre­sară cubuleţe de telemea. Se oferă ală­turi pâine ţărănească.

Salata greceasca de fasole verde si ardei gras

Salata_greceasca_de_fasole_verde_si_ardei_gras

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.