Iepure alla saltimbocca cu fileuri din pulpa sau muschi si salvie
PrinteazaIepure alla saltimbocca cu fileuri din pulpa sau muschi si salvie din: carne de iepure fără oase, sare, piper, şuncă uscată, salvie, unt, ulei, vin alb.
Ingrediente:
- 12 felii de carne de iepure fără oase (muşchi sau pulpă)
- sare, piper
- 6 felii şuncă uscată
- 12 frunze de salvie
- 3 linguri unt
- 1 lingură ulei
- 100 ml vin alb
Mod de preparare:
Se bate puţin carnea, se sărează şi se piperează.
Pe fiecare felie se aşază câte o jumătate de felie de şuncă şi 1 frunză de salvie; se fixează cu scobitoare. Se topesc 2 linguri unt într-o tigaie mare şi se adaugă uleiul; se prăjesc bucăţile de carne cca 2 min. pe fiecare parte.
Se scot din tigaie şi se păstrează la cald; se toarnă în tigaie vin alb; se dă în clocot şi se reintroduc bucăţile de carne; se încălzesc puţin şi se servesc imediat.
Iepure alla saltimbocca cu fileuri din pulpa sau muschi si salvie
Pofta buna!