Tofu iute sotat din: alge, tofu, ceapa verde, ghimbir, ciuperci, sos de soia, vind e orez, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: o lingura de alge marine uscate 350 grame tofu taiat in cubulete de 1 cm trei sferturi de cana de ceapa verde tocata marunt o lingura de ghimbir proaspat tocat patru ciuperci doua […]
Reteta zilei: Tofu in crusta de seminte de susan
PrinteazaTofu in crusta de seminte de susan din: tofu, seminte de susan, faina, sos de soia, otet de orez, miere, ulei de susan, ulei, usturoi, ou, ceapa verde, quinoa, apa, salata creata.
Poate te intereseaza si
pentru tofu:
- 1 pachet de tofu
- 1/4 cană semințe de susan (jumătate negre, jumătate albe)
- 1/4 ceasca faina
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri oțet de orez
- 2 linguri miere
- 2 lingurite ulei de susan
- ulei
- 3 catei de usturoi tocat
- 1 ou
- cateva fire de ceapa verde
pentru salata:
- 1 cană quinoa
- 2 cesti de apa
- 2 cesti salata creata
- 3 catei de usturoi tocat
- ulei
Mod de preparare:
Pentru pregatirea salatei, se fierb apă și quinoa împreună aproximativ 20 de minute.
Într-o tigaie, prajiti usturoiul intr-o tigaie. Adaugati salata si gatiti 1-2 minute. amestecă salata si quinoa împreună.
Pentru a pregati tofu, spalati bine si scurgeti in strecuratoare.
Uscati cu prosoape de hartie. Se lasa la rece peste noapte. Feliati tofu.
Bateti oul intr-o farfurie, iar in alta amestecati faina cu semintele de susan.
Se încălzește ulei într-o tigaie la foc mare. Dati tofu prin ou, apoi prin amestecul de faina, adaugati in tigaie si prajiti pana se rumeneste pe ambele parti.
Intr-un castron amestecati sos de soia, miere, ulei de susan, usturoi, ceapa verde si oțet. toarna peste tofu si se srveste cu salata de quinoa.
Tofu in crusta de seminte de susan
Pofta buna!
Tofu cu sparanghel din: arpacas, tofu, morcovi, ceapa verde, sparanghel, ulei, usturoi, ceapa, boia. Ingrediente: 250 g arpacaş 300 g tofu 2 morcovi 1 legătură de ceapă verde 2-3 tije de sparanghel 2 linguri de ulei 1 căţel de usturoi 1 ceapă mică 1/2 lingură de boia sare Mod de preparare: Spală arpacaşul în câteva ape. […]
Pofta buna!
Foarte buna reteta!