Salata cu orez, dovlecel si fasole verde
PrinteazaSalata cu orez, dovlecel si fasole verde din: orez cu bob lung, sare, ardei gras roşu, dovlecei, ulei de măsline, fasole verde, boabe de fasole din conservă, suc de lămâie, pătrunje
Ingrediente pentru salată:
- 200 g orez cu bob lung, prefiert
- sare
- 1 ardei gras roşu
- 2 dovlecei mici
- 2 linguri ulei de măsline
- 50 ml apă
- 250 g fasole verde
- 125 g boabe de fasole din conservă
Ingrediente pentru vinegretă:
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 linguri suc de lămâie
- 3 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Se trece orezul prefiert prin jet de apă rece, se aşază într-o oală cu apă şi sare şi se dă în clocot. Apoi se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc moale, cca 17-20 min.
Se curăţă ardeiul gras de cotoare, pieliţe şi seminţe şi se taie cuburi pulpa. Se taie felii dovleceii şi se prăjesc în ulei încins cca 5 min. Se adaugă la final cuburile de ardei gras şi puţină apă; se lasă să se înăbuşe puţin sub capac.
Se spală fasolea verde sub jet de apă rece. Se tapetează cu hârtie de copt sita dispozitivului de fiert la aburi şi se fierbe fasolea în abur cca 6 min. astfel încât să rămână crocantă. Se scurg boabele de fasole din conservă.
Se amestecă uleiul cu suc de lămâie, pătrunjel, sare şi piper. Se aşază legumele într-un castron şi se stropesc cu vinegretă; se adaugă orezul şi se amestecă. Se serveşte ca fel principal sau ca garnitură la un preparat din peşte fript.
Salata cu orez, dovlecel si fasole verde
Pofta buna!