Crap cu ceapa si ardei gras in folie de aluminiu
PrinteazaCrap cu ceapa si ardei gras in folie de aluminiu din: crap, unt, ceapa, usturoi, ardei gras, rosie, sare, piper, seminte de chimen, ulei, lamaie.
Ingrediente:
- 1 crap de 1,5-2 kg, curăţat
- 1 lingură unt
- 1 ceapă tăiată felii
- 3 căţei de usturoi
- 1 ardei gras
- 1 roşie
- sare, piper
- 1 linguriţă seminţe de chimen
- 1 lingură ulei
- lămâie
Mod de preparare:
Se pregătesc legumele: ceapa şi usturoiul se taie felii. Ardeiul gras se curăţă de cotoare, seminţe şi pieliţele albe; pulpa se taie fâşii. Se taie felihroşia.
Se încinge cuptorul ia 180 °C. Se spală peştele, se şterge şi se umple burta cu legume şi unt.
Se unge cu ulei o bucată de folie de aluminiu şi se aşază deasupra peştele umplut; se presară chimen.
Se împachetează bine peştele în aluminiu, ca să nu curgă sosul.
Se aşază pe o tavă şi se coace 35-45 min. Se scoate din cuptor şi se lasă să se odihnească 5 min.
Se despachetează cu grijă din folia de aluminiu şi se taie peştele bucăţi; se serveşte cu sosul lui, felii de lămâie şi cartofi la cuptor.
Crap cu ceapa si ardei gras in folie de aluminiu
Pofta buna!