Mancarica de crap
PrinteazaMancarica de crap din: peste, rosii, ceapa, ulei, cimbru, vin rosu, sare, piper, zahar, faina.
- 800 g peste
- 1 kg de rosii
- 6 cepe
- 150 g ulei
- cimbru
- 1/2 pahar de vin rosu
- sare
- piper
- 1/2 lingurita zahar
- 1 lingura faina
Mod de preparare:
Se curata pestele, se spala, se zvanta intr-un stergar si se taie felii de 1,5 cm grosime.
Feliile se dau prin faina si se prajesc in uleiul incins, pana ce se rumenesc frumos.
Ceapa curatata, se taie pestisori si se inabusa in uleiul in care s-a rumenit pestele.
Cand devine sticloasa, se adauga feliile de peste prajit, o crenguta de cimbru, sare, piper, zahar si rosiile curatate de pielita si taiate bucatele.
Se acopera cratita cu un capac si se lasa mancarica sa fiarba incet, pana ce scad rosiile.
Se incorporeaza vinul si se mai da in 2-3 clocote.
Mancarica de peste se poate servi atat calda, cat si rece.
Pofta buna!