Risotto negru cu cerneala de sepie si cascaval
PrinteazaRisotto negru cu cerneala de sepie si cascaval din: sepii, ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel, vin alb, cascaval, lamaie.
Ingrediente:
- 500 g sepii
- 2 cepe roşii
- 2 căţei de usturoi
- 100 ml ulei de măsline
- 1 mână pătrunjel tocat
- 200 ml vin alb
- 400 g orez
- 50 g caşcaval
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Se curăţă sepiile, păstrând pungile cu cerneală; se taie carnea cuburi. Se toacş ceapa şi usturoiul.
Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se căleşte ceapa tocată, urmată de usturoi tocat şi 1/2 din cantitatea de pă trunjel. După 30 de secunde se adaugă şi sepiile şi se toarnă apă astfel încât sepiile să fie mereu acoperite şi să se înăbuşe încet.
Apoi se adaugă orez şi vin, sare, piper şi cerneala de sepie.
Se lasă să fiarbă la foc moale, amestecând din când în când, până se înmoaie orezul. Se înglobează în risotto 1/2 din cantitatea de caşcaval ras, sucul şi coaja rasă de lămâie şi se acoperă vasul cu un capac. Se fierbe înăbuşit cca 2 min.
Se presară deasupra restul de pătrunjel şi de caşcaval ras şi se serveşte imediat.
Risotto negru cu cerneala de sepie si cascaval
Pofta buna!