Ardei umpluti cu fasole si cascaval
PrinteazaArdei umpluti cu fasole si cascaval din: boabe de fasole albă uscată, supă, graşi galbeni, graşi roşii, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, oua, cascaval, pesmet, cimbru uscat, parmezan.
Ingrediente:
- 150 g boabe de fasole albă uscată
- 750 ml supă
- 3 ardei graşi galbeni
- 3 ardei graşi roşii
- 250 g cartofi fierţi în coajă
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură ulei
- 1 ou
- 100 g caşcaval ras
- 2 linguri pesmet
- cimbru uscat
- 1 lingură parmezan ras
- 100ml vin alb
Mod de preparare:
Boabele de fasole se lasă la înmuiat în apă peste noapte. Apoi se scurg şi se fierb în supă, fără a deveni prea moi.
spală ardeii graşi şi se taie de la fiecare câte un căpăcel. Se curăţă de cotoare şi seminţe; se sărează şi se piperează pe dinăuntru.
curăţă căpăcelele şi se taie fâşii. Se decojesc cartofii şi se taie mărunt. Se rad morcovii.
încinge cuptorul la 220 °C. toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc în ulei; se adaugă apoi şi morcovii şi se călesc şi ei.
fierb boabele de fasole şi se lasă să se scurgă. Se bate oul şi se amestecă împreună cu boabele de fasole, amestecul de morcovi, ardei gras, cartofi, caşcaval, pesmet, sare, piper şi cimbru.
umplu ardeii cu compoziţia de fasole. Se aşază apoi într-o formă unsă şi se presară parmezan. toarnă în tavă vinul şi se fierb ardeii graşi 20-25 min.
Ardei umpluti cu fasole si cascaval
Pofta buna!