Găluşte de cartofi cu sos

Printeaza

Găluşte de cartofi cu sos

Găluşte de cartofi cu sos

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • un ou
  • 150 g făină
  • 3 roşii
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • un ardei iute
  • o frunză de dafin
  • două linguri de ulei de floarea-soarelui
  • sare, piper
  • cimbru
  • pesto de busuioc
  • o linguriţă de zahăr tos

Preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau pe râzătoare. Ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa, usturoiul şi ardeiul iute. Se călesc cinci minute, se pun roşiile, sare, piper, frunza de dafin şi se lasă să scadă.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare. Se pasează, se lasă să se răcească puţin, se amestecă bine cu oul, făina, sare şi piper.

Se amestecă pînă se formează un aluat omogen, un pic lipicios. Se formează găluşte cu mîna udă şi se pun într-o oală cu apă clocotită.

Cînd s-au ridicat la suprafaţă, se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron. Se servesc alături de sosul de roşii, presărate cu pesto sau cimbru tocat.

Ca să fie un pic dulce, în sos se adaugă şi o linguriţă de zahăr.

Găluşte de cartofi cu sos

Găluşte de cartofi cu sos.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-ar fi rau sa incerc sa fac niste galuste de cartofi. Chiar nu stiam ce sa mai gatesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.