Prune fripte cu piure de hrisca si scortisoara
PrinteazaPrune fripte cu piure de hrisca si scortisoara din: lapte degresat, sare, hrişcă, iaurt degresat, îndulcitor cu stevia (lichid), prune, unt, scortisoara.
Ingrediente:
- 250 ml lapte degresat
- 250 ml apă
- 1 praf sare
- 250 g hrişcă curăţată sau decorticată
- 200 g iaurt degresat
- îndulcitor cu stevia (lichid)
- 6 prune
- 1 lingură unt
- scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
Se dă în fiert laptele cu apă; se adaugă hrişcă şi sare; se lasă să fiarbă 15- 20 min. amestecând din când în când.
Se adaugă în iaurt câteva picături de îndulcitor cu stevia şi se pune deoparte. Se spală prunele, se taie jumătăţi. Se golesc de sâmburi şi se taie pulpa în felii. groase.
Se topeşte untul într-o tigaie şi se adaugă fructele; se prăjesc uşor pe ambele feţe. Se adaugă untul peste compoziţia de hrişcă fiartă şi se repartizează pe farfurii; se adaugă iaurt şi se ornează cu prunele calde. Se pudrează cu scorţişoară şi se serveşte.
Prune fripte cu piure de hrisca si scortisoara
Pofta buna!