Prune fripte cu piure de hrisca si scortisoara

Printeaza

Prune fripte cu piure de hrisca si scortisoara din: lapte degresat, sare, hrişcă, iaurt degresat, îndulcitor cu stevia (lichid), prune, unt, scortisoara.

Prune_fripte_cu_piure_de_hrisca_si_scortisoara

Ingrediente:

  •  250 ml lapte degresat
  •  250 ml apă
  • 1 praf sare
  • 250 g hrişcă curăţată sau decorticată
  • 200 g iaurt degresat
  • îndulcitor cu stevia (lichid)
  • 6 prune
  • 1 lingură unt
  • scorţişoară măcinată

Mod de preparare:

Se dă în fiert laptele cu apă; se adaugă hrişcă şi sare; se lasă să fiarbă 15- 20 min. amestecând din când în când.

Se adaugă în iaurt câte­va picături de îndulcitor cu stevia şi se pune deoparte. Se spală prunele, se taie jumătăţi. Se golesc de sâm­buri şi se taie pulpa în felii. groase.

Se topeşte untul într-o tigaie şi se adaugă fructele; se prăjesc uşor pe ambele feţe. Se adaugă untul peste compoziţia de hrişcă fiartă şi se repartizează pe farfu­rii; se adaugă iaurt şi se or­nează cu prunele calde. Se pudrează cu scorţişoară şi se serveşte.

Prune fripte cu piure de hrisca si scortisoara

Prune_fripte_cu_piure_de_hrisca_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.