Inghetata de cartofi dulci cu bourbon si scortisoara
PrinteazaInghetata de cartofi dulci cu bourbon si scortisoara din: cremă de brânză de vaci, sare de mare, scorţişoară, cartofi dulci, lapte integral, frişcă, zahăr brun, melasă, bourbon sau whisky, nuci de Pecan
Ingrediente:
- 3 linguri cremă de brânză de vaci
- 1/4 linguriţă sare de mare
- 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată
- 215 g cartofi dulci decojiţi şi tăiaţi cuburi
- 500 ml lapte integral
- 350 ml frişcă
- 150 g zahăr brun
- 2 linguri melasă
- 4 linguri bourbon sau whisky
- 100 g nuci de Pecan
Mod de preparare:
umple un castron mare cu cuburi de gheaţă; se toarnă apă rece de la gheaţă şi se lasă să se răcească bine la frigider.
amestecă într-un castron mai mic brânza de vaci cu sare şi scorţişoară.
aşază cartofii într-o cratiţă şi se toarnă laptele; se dă în clocot, amestecând. Se lasă să fiarbă 10 min. până se înmoaie cartofii; apoi se pasează.
adaugă frişca, zahărul şi melasa; se amestecă şi se dă din nou în clocot. lasă să fiarbă 4 min. amestecând continuu. ia de pe plită şi se înglobează treptat brânza.
transferă amestecul într-o pungă; se aşază în castronul cu cuburi de gheaţă şi se dă la frigider 30 min.
scoate crema din frigider şi se aşază în maşina de îngheţată, adăugând bourbonul. Se bate 20 min. până ce ia naştere o cremă subţire.
aşază într-o cutie de plastic şi se adaugă nuci de Pecan tocate. Se lasă la congelator cca 4 ore.
Inghetata de cartofi dulci cu bourbon si scortisoara
Pofta buna!