Prajitura gustoasa cu fructe si bezea
PrinteazaPrajitura gustoasa cu fructe si bezea din: oua, zahar pudra, unt, faina, praf de copt, lapte, fructe de sezon, zahar vanilat, zahar fin, migdale, amidon, oţet de mere.
Ingrediente pentru blat:
- 4 gălbenuşuri
- 140 g zahăr pudră
- 200 g unt moale
- 450 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri lapte
Ingrediente pentru umplutură:
- 500 g fructe de sezon asortate (coacăze, merişoare; zmeură, caise, mere)
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 g zahăr fin
- 100 g migdale decojite şi tocate mărunt
- 5 albuşuri
- 1 linguriţă amidon
- 1 linguriţă oţet de mere
Mod de preparare:
Intr-un castron se bat gălbenuşurile cu zahăr şi unt. Se adaugă făina amestecată cu praf de copt, apoi laptele şi se frământă un aluat omogen. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă (20 x 30 cm). Se pune deoparte 1/3 din cantitatea de aluat, modelat în formă de bilă şi înfăşurat în folie transparentă. Se păstrează la frigider.
Din restul de aluat se întinde o foaie între două straturi de folie transparentă; se aşază în tavă. Se curăţă fructele, se spală, se şterg, eventual se taie bucăţi sau se rad (merele). Se amestecă împreună cu zahărul vanilat, migdale şi 50 g zahăr fin. Se repartizează pe blat.
Se bat albuşurile şi se înglobează apoi treptat zahărul rămas şi amidonul; la final se adaugă oţetul. Se repartizează bezeaua peste stratul de fructe. Deasupra se rade restul de aluat. Se coace 40-45 min. în cuptorul încins la 170-180 °C.
Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă sâ se răcească şi se taie bucăţi.
Prajitura gustoasa cu fructe si bezea
Pofta buna!
A fost buna prajitura cu fructe?