Bors ardelenesc de sfecla si carne de vita
PrinteazaBors ardelenesc de sfecla si carne de vita din: pulpa de vita, sfecla, ceapa, ulei, bors, smantana, sare, patrunjel.
- 500 g pulpă de vită
- 1 kg sfeclă roşie
- 2 cepe
- 3 linguri ulei
- 1 l borş
- 150 g smântână
- sare
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă rece cu sare, îndepărtând spuma ori de câte ori se formează. Căleşti în ulei ceapa tăiată mărunt împreună cu sfecla tăiată feli- uţe, timp de 15 de minute.
Adaugi puţină câte puţină apă astfel încât să se înăbuşe circa 30 de minute. Când carnea este aproape fiartă adaugi ceapa cu sfecla călite şi borşul fiert în prealabil.
Mai dai în câteva clocote, potriveşti gustul de sare, presari pătrunjelul tocat şi dai oala deoparte. După gust, adaugi smântână în borş când îl aduci la masă.
Poftă bună!