Bors ardelenesc de sfecla si carne de vita

Printeaza

Bors ardelenesc de sfecla si carne de vita din: pulpa de vita, sfecla, ceapa, ulei, bors, smantana, sare, patrunjel.

Ingrediente:Bors ardelenesc de sfecla si carne de vita

  • 500 g pulpă de vită
  • 1 kg sfeclă roşie
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 1 l borş
  • 150 g smân­tână
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă rece cu sare, îndepărtând spuma ori de câte ori se formează. Căleşti în ulei ceapa tăiată mărunt împreună cu sfecla tăiată feli- uţe, timp de 15 de minute.

Adaugi puţină câte puţină apă astfel încât să se înăbuşe circa 30 de minute. Când carnea este aproape fiartă adaugi ceapa cu sfecla călite şi borşul fiert în preala­bil.

Mai dai în câteva clocote, potriveşti gustul de sare, presari pătrunjelul tocat şi dai oala deoparte. După gust, adaugi smântână în borş când îl aduci la masă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.