Cupackes de lasagna cu busuioc
PrinteazaCupackes de lasagna cu busuioc din: ceapă, bacon, carne tocată de vită, bulion, supă de carne, sare, piper, oregano sau busuioc uscat, usturoi, foi de lasagna, mozzarella, verdeaţă (busuioc sau oregano).
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 30 g bacon
- 350 g carne tocată de vită
- 2 linguri bulion
- supă de carne
- sare, piper
- 1 lingură oregano sau busuioc uscat
- 1 căţel de usturoi pisat
- 12 foi de lasagna (refrigerate sau preparate în casă)
- 200 g mozzarella feliată
- 1 lingură verdeaţă (busuioc sau oregano)
Mod de preparare:
Se taie bucăţele baconul şi se lasă să se înăbuşe într-o tigaie adâncă. Se adaugă ceapa tocată şi se căleşte. Se adaugă carnea şi se prăjeşte la foc mijlociu, amestecând continuu până se fărâmiţează. Apoi se adaugă 2 linguri bulion şi puţină supă de carne; se condimentează.
Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă să se înăbuşe 40 min. Se scoate capacul şi se lasă apoi să se prăjească până ce se îngroaşă. Se ia de pe foc şi se adaugă usturoiul.
Se ung cu ulei 8 forme mici de sufleu; se tape- tează cu bucăţi de lasagna, astfel încât să se formeze coşuleţe. Se aşază înăuntru compoziţia de carne, răcorită. Deasupra se aşază felii de mozzarella şi se coc toate cca 15 min, în cuptorul încins la 180 °C. Se lasă să se răcească cca 5 min.
Se presară deasupra verdeaţă proaspătă şi se servesc.
Cupackes de lasagna cu busuioc
Pofta buna!