Friptura de pasare cu merisoare si rozmarin
PrinteazaFriptura de pasare cu merisoare si rozmarin din: prepeliţe sau pui mici, sare, piper, supa de pui, unt, merisoare, rozmarin, sirop de artar.
Ingrediente:
- 4 prepeliţe sau 2 pui mici
- sare, piper
- 250 ml supă de pui
- 100 ml unt
- 200 g merişoare
- 3 fire rozmarin
- 2 linguri sirop de arţar
Mod de preparare:
Se porţionează păsările. într-o tigaie mare se încinge untul şi se prăjesc bucăţile de carne timp de cca 3 min. Se întorc şi se mai prăjesc puţin la foc iute, astfel încât să fie rumenite pe toate părţile.
Se aşază bucăţile de pasăre într-o tavă, se sărează şi se coc 20 min. în cuptorul încins la 180 °C. în acest timp se stropesc din când în când cu supă de pui.
Se scurge sosul de la friptură şi se adaugă merişoare şi fire de rozmarin; se prăjeşte 1 min. şi şe stinge cu sirop de arţar şi 150 ml supă de pasăre. Se sărează şi se piperează uşor. Se lasă sosul să fiarbă la foc moale, cca 5 min.
Se ia de pe foc şi se mai potriveşte de condimente, astfel încât să fie uşor acrişor. Se repartizează carnea pe farfurii şi se stropeşte cu sos; se serveşte alături o garnitură de orez sau cartofi.
Friptura de pasare cu merisoare si rozmarin
Pofta buna!