Friptura de pasare cu merisoare si rozmarin

Printeaza

Friptura de pasare cu merisoare si rozmarin din: prepeliţe sau pui mici, sare, piper, supa de pui, unt, merisoare, rozmarin, sirop de artar.

Friptura_de_pasare_cu_merisoare_si_rozmarin

 

Ingrediente:

  • 4 prepeliţe sau 2 pui mici
  • sare, piper
  • 250 ml supă de pui
  • 100 ml unt
  • 200 g merişoare
  • 3 fire rozmarin
  • 2 linguri sirop de arţar

Mod de preparare:

Se porţionează păsările. într-o tigaie mare se încinge untul şi se prăjesc bucăţile de carne timp de cca 3 min. Se întorc şi se mai prăjesc puţin la foc iute, astfel încât să fie rumenite pe toate părţile.

Se aşază bucăţile de pasăre într-o tavă, se să­rează şi se coc 20 min. în cuptorul încins la 180 °C. în acest timp se stropesc din când în când cu supă de pui.

Se scurge sosul de la friptură şi se adaugă merişoare şi fire de rozmarin; se prăjeşte 1 min. şi şe stinge cu sirop de arţar şi 150 ml supă de pasăre. Se sărează şi se piperează uşor. Se lasă sosul să fiarbă la foc moale, cca 5 min.

Se ia de pe foc şi se mai potriveşte de condimente, astfel încât să fie uşor acrişor. Se repartizează carnea pe farfurii şi se stropeşte cu sos; se serveşte ală­turi o garnitură de orez sau cartofi.

Friptura de pasare cu merisoare si rozmarin

Friptura_de_pasare_cu_merisoare_si_rozmarin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.