Calamari umpluti cu verdeata si chilii
PrinteazaCalamari umpluti cu verdeata si chilii din: calamari, pesmet, pătrunjel, busuioc, ceapă verde, usturoi, chilii, anchois, coaja rasa de lamaie, ulei de măsline, roşii cherry.
Ingrediente:
- 4 calamari
- 100 g pesmet
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 2 linguri busuioc tocat
- 2 linguri ceapă verde tocată
- 2 căţei de usturoi
- 1/4 linguriţă chilii
- 2 fileuri de anchois
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 2 linguri parmezan ras
- ulei de măsline
- 200 g roşii cherry
Mod de preparare:
Se curăţă calamarii; se îndepărtează pielea, „înotătoarele” şi măruntaiele. Se decupează şi tentaculele calamarilor, care se taie felii şi se pun deoparte.
Intr-un bol, se amestecă pesmetul cu întreaga cantitate de verdeaţă tocată; se adaugă usturoiul pisat în prealabil, praful de chili, fileurile de anchois tocate, precum şi coaja de lămâie.
Se adaugă în acest amestec tentaculele de calamari tăiate felii, parmezanul ras şi câteva linguri cu ulei, după gust. Calamarii se umplu cu această compoziţie şi se închid cu scobitori sau ţepuşe de lemn pentru frigărui (în funcţie de dimensiune).
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie care se poate transfera în cuptor şi se prăjesc calamarii umpluţi timp de cca 2 min. pe fiecare parte.
Se adaugă apoi în vas roşiile cherry şi se coc timp de cca 10 min. în cuptorul încins în prealabil la 200 °C.
Calamari umpluti cu verdeata si chilii
Pofta buna!