Cum se prepara Tocanita de rosii cu pui (video)

Printeaza

Cum se prepara Tocanita de rosii cu pui. Acest preparat combina carnea frageda de pui cu un sos delicios de rosii, aromat cu diverse condimente, rezultand o mancare perfecta pentru orice masa de pranz sau cina.

Este usor de preparat si este ideal pentru zilele in care doriti sa va bucurati de un preparat gustos, dar simplu de facut.

Ingrediente

  • 500 g carne de pui (pulpe de pui, piept de pui sau aripioare)
  • 4 rosii mari, coapte (sau 400 g rosii pasate la conserva)
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 ardei gras, taiat cubulete
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui sau ulei de masline
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • Sare si piper, dupa gust
  • 1 legatura de patrunjel proaspat, tocat
  • 200 ml apa sau supa de pui

Instructiuni de preparare

Prepararea carnii de pui:

Spala carnea de pui si sterge-o cu un prosop de hartie pentru a indeparta excesul de apa. Taie pieptul de pui in bucati de dimensiuni potrivite, daca folosesti piept. Pulpele si aripioarele se pot lasa intregi.

Incalzeste uleiul intr-o cratita mare la foc mediu. Adauga bucatile de pui si prajeste-le pe toate partile pana devin aurii. Scoate carnea pe o farfurie si pastreaz-o la cald.

Calirea legumelor:

In aceeasi cratita, adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine translucida. Adauga usturoiul si ardeiul gras si continua sa calesti inca 3-4 minute, pana cand ardeiul se inmoaie.

Adauga boiaua de ardei si amesteca bine pentru a elibera aromele.

Adaugarea rosiilor si a carnii de pui:

Adauga rosiile taiate cubulete sau rosiile pasate in cratita si amesteca bine. Condimenteaza cu sare, piper si cimbru uscat.

Pune carnea de pui inapoi in cratita si toarna apa sau supa de pui. Lasa tocanita sa fiarba la foc mic timp de 30-40 de minute, sau pana cand carnea este frageda si sosul s-a ingrosat. Daca este nevoie, mai adauga putina apa sau supa pentru a ajusta consistenta sosului.

Finalizarea preparatului:

Gusta tocanita si ajusteaza condimentele daca este necesar. La final, presara patrunjel proaspat tocat pentru un plus de prospetime si aroma.

Servirea:

Tocanita de rosii cu pui se poate servi calda, alaturi de mamaliga, piure de cartofi, orez sau paine proaspata.

Valori nutritionale (per portie)

  • Calorii: 300 kcal
  • Proteine: 25 g
  • Grasimi: 12 g
  • Carbohidrati: 20 g
  • Fibre: 3 g

Tocanita de rosii cu pui este o reteta clasica, usor de preparat si extrem de savuroasa. Este perfecta pentru o masa de familie, oferind un gust reconfortant si o combinatie de arome care va satisface orice pofta.

 

Cum se prepara Tocanita de rosii cu pui:

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Tocanita de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi

Tocanita de rosii cu ceapa, dovlecei si usturoi din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii tocate, busuioc, parmezan. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 3 dovlecei, taiati in cuburi 2 conserve de 400 g de rosii tocate 1 legatura mica de busuioc, rupt 25 g de […]

 

Tocăniţă de roşii cu peşte

Tocăniţă de roşii cu peşte Ingrediente: un kilogram fileuri de peşte 800 g roşii 3 ardei graşi roşii două legături de ceapă verde 6 căţei de usturoi 500 ml apă pătrunjel sare piper ulei de floarea-soarelui Preparare: Fileurile de peşte se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pun într-un castron. Se acoperă […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.