Budinca de varza, carne si patrunjel
PrinteazaBudinca de varza, carne si patrunjel din: orez, carne, varza, ceapa, patrunjel, sare, piper, vegeta, ulei.
- 1 cănă orez
- 1 kg carne tocată
- 1 varză potrivită
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 ceapă
- sare
- piper
- condiment Vegeta
- ulei
Mod de preparare:
Cureţi şi speli orezul, îl fierbi în apă cu condiment tip Vegeta. Tai varza fideluţă, o freci bine cu sare, apoi o căleşti în ulei şi potriveşti gustul cu un pic de piper. Amesteci carnea tocată cu sare sau condiment Vegeta, piper după gust şi pătrunjel verde.
Tai ceapa fin, o căleşti puţin în ulei, după care le amesteci cu carnea tocată şi le prăjeşti împreună. Amesteci mereu să nu se prindă şi când este gata o dai deoparte.
Ungi o tavă cu ulei şi pui jumătate din varza călită, apoi un strat de orez fiert şi carnea prăjită. Continui cu orezul rămas şi termini cu varza călită. Torni o cană cu apă şi dai totul la cuptor pentru 20-30 de minute.
Poftă bună!