File de porc in sos de vin cu cimbru
PrinteazaFile de porc in sos de vin cu cimbru din: ceapa, cartofi noi, rosii cherry, ulei, sare, piper, muschi de porc, cimbru, vin alb, supa de legume, mozzarella, rozmarin.
Ingrediente:
- 2 cepe
- 600 g cartofi noi
- 250 g roşii cherry
- 4 linguri ulei
- sare, piper
- 6 felii subţiri muşchi de porc
- 2 fire cimbru
- 100 ml vin alb
- 70 ml supă de legume
- 100 g mozzarella
- rozmarin pentru ornat
Mod de peparare:
Se taie ceapa rondele, cartofii se taie felii, roşiile cherry se taie jumătăţi. Se amestecă ceapa şi cartofii cu 2 linguri de ulei şi sare şi se repartizează toate pe fundul uoei tăvi.
Se bat bucăţile de carne cu ciocănelul de şniţele, se sărează, se piperează şi se prăjesc în ulei pe ambele feţe, la foc moale. Se aşază apoi în tavă, peste stratul de cartofi şi se acoperă cu un strat uniform de roşii. Se presară cimbru şi se stropeşte totul cu vin şi supă.
Se coace timp de 30 min. în cuptorul încins la 190 °C. înainte de ‘a fi gata se aşază deasupra felii de mozzarella şi se dă la cuptor până ce se topesc.
Se ornează cu rozmarin.
File de porc in sos de vin cu cimbru
Pofta buna!
O sa fac si eu porcul cu sos de vin