Tarta cu zmeura si blat de nuci si stafide
PrinteazaTarta cu zmeura si blat de nuci si stafide din: nuci româneşti, stafide, unt de cocos, lamaie, nuci braziliene, miere, zmeura, apa plata.
Ingrediente pentru blat:
- 2 căni nuci româneşti
- 1 cană stafide lăsate în prealabil 2 ore să se înmoaie în apă rece
- 1 lingură unt de cocos
- sucul de la jumătate de lămâie
Ingrediente pentru cremă:
- 1 cană nuci braziliene
- 1 linguriţă miere
- 2 căni zmeură proaspătă
- 50 ml apă plată
Mod de preparare:
Se amestecă în robotul de bucătărie blatul format din nuci, stafide, sucul de lămâie şi lingura de unt de cocos până capătă o textură de pastă, care se modelează sub formă de cerc pe un platou sau într-un vas special de tort (cel cu clips).
Crema se va obţine din nucile de Brazilia, mierea, jumătate din cantitatea de zmeură şi apa plată.
Se va acoperi suprafaţa blatului cu această cremă fină, se va orna cu restul fructelor proaspete şi se va lăsa la frigider cel puţin o oră înainte de servire.
Se va consuma în maximum o zi, deoarece, ca în orice desert raw-vegan cu fructe, acestea au tendinţa să oxideze.
Tarta cu zmeura si blat de nuci si stafide
Pofta buna!