Prajitura cu prune, migdale si glazura

Printeaza

Prajitura cu prune, migdale si glazura din: făină, drojdie uscată, zahăr, sare, unt, lapte, oua, prune, smântână, esenţă de lămâie, migdale, zahăr pudră, apă de trandafiri, gem de caise.

 

Ingrediente pentru blat:Prajitura_cu_prune_migdale_si_glazura

  • 400 g făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 50 g zahăr
  • 1 praf sare
  • 120 g unt moale
  • 200 ml lapte
  • 2 ouă

Ingrediente pentru umplutură:

  •  1,2 kg prune curăţate şi golite de sâmburi
  •  200 ml smântână
  •  3 ouă
  •  1 fiolă esenţă de lămâie
  •  150 g migdale măcinate
  •  100 g zahăr pudră
  •  apă de trandafiri
  •  100 g gem de caise

Mod de preparare:

Se prepară o masă de marţipan din migdale, zahăr pudră şi apă de trandafiri. Se frământă şi se lasă la frigider 24 de ore.

Se amestecă făina cu drojdie, zahăr şi sare. Se adaugă untul tăiat în fulgi, apoi laptele călduţ şi ouăle. Se frământă cu mixe­rul şi se lasă să crească cca 30-40 min. la căldură.

Se amestecă smântână cu ouă, esenţă de lămâie şi masa de marţipan. Cuptorul se încinge la 190 °C.  Se aşază aluatul într-o tavă mare, unsă.

Se repartizează prunele şi se acoperă cu crema de marţipan. Se lasă să crească cca 10 min., apoi se coace 35 min. Se încălzeşte gemul şi se unge prăjitura călduţă.

Prajitura cu prune, migdale si glazura

Prajitura_cu_prune_migdale_si_glazura

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.