Orez călugăresc

Printeaza

Orez călugăresc din: ardei gras, ceapa, ulei, orez, apa, sare, patrunjel verde.

Ingrediente:Orez călugăresc

  • 7 ardei graşi coloraţi
  • 5 cepe
  • ulei
  • 100 g orez
  • 300 ml apă
  • sare
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Speli ardeii şi îi tai fâşii, iar cepele le tai julien.

Căleşti în puţin  ulei ardeii şi ceapa.

După 15 minute, pui 100 g orez spălat, amesteci uşor, adaugi 300 ml apă fierbinte şi fierbi 30 de minute la foc mic.

Sărezi orezul după gust, presari pătrunjel verde tăiat mărunt, acoperi şi laşi să se absoarbă zeama.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.