Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume si ierburi de provence

Printeaza

Tocanita de vita cu legume si ierburi de provence din: vita, usturoi, ceapa, dafin, oregano, ierburi de provence, boia de ardei, ienibahar, zahar, pasta de tomate, vin rosu, supa de vita, morcovi, pastarnac, telina, ciuperci, cartofi, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vită, cuburi
  • 4 catei de usturoi, tocat
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingura ierburi de provence
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1/4 linguriță ienibahar
  • 1 linguriță zahar
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 1/2 ceasca vin roșu
  • 1 l supa de vita
  • 5 morcovi, tocati
  • 5 radacini păstârnac, tocat
  • 6 radacini țelină cu frunze, tocata
  • 300gr ciuperci, tocate
  • 3 cartofi, tocati
  • sare și piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:

Se încălzește o cratita mare, se adauga carnea impreuna cu sare si piper si se rumeneste.

Adăugați usturoi, ceapă și frunze de dafin și se gateste aproximativ 5 minute.

Puneti oregano, ierburi de provence, boia de ardei, ienibahar, zahăr și pasta de tomate.

Adăugați vinul roșu și se gateste aproximativ 7 minute. Se adauga supa, acoperiti, reduceti focul la mic si gatiti 1 ora.

Adăugați morcovi, păstârnac, țelină și ciuperci. condimentează cu sare și piper, se acopera si se gateste 1/2 oră.

Adăugați cartofii și gatiti aproximativ 20 de minute.

Scoateti din cratita jumatate din cantitatea de cartofi, pasati bine si incorporati inapoi in tocana, pentru a ingrosa.

Gatiti timp de încă 7 minute. condimentează după gust.

 

Tocanita de vita cu legume si ierburi de provence

Tocanita_de_vita_cu_legume_si_ierburi_de_provence_11

 

Pofta buna!

 

 

 

Tocanita de vita cu usturoi si chimen

Tocanita de vita cu usturoi si chimen din: ceapa, usturoi, ulei de masline, boia iute, ardei iute roşu, chimen măcinat, sare de mare, piper negru, antricot de vită, roşii conservate în ulei, roşii, baton de scorţişoară, fasole roşie boabe. Ingrediente: 2 cepe 1 căţel de usturoi ulei de măsline 2 linguriţe rase cu boia iute 1 ardei iute roşu, fără seminţe şi tăiat mărunt 1 […]

Tocanita de vita cu salvie

Tocanita de vita cu salvie din: pulpă de vită, ulei, ceapă, morcov, rădăcină de ţelină, usturoisuc si coaja de portocala, oţet balsamic, scorţişoară, foi de dafin, rozmarin, cimbru, salvie.   Ingrediente: 900 g pulpă de vită 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de ţelină 2 căţei de usturoi sucul şi coaja rasă de la 1 portocală 100 ml oţet balsamic 1 linguriţă […]

Tocanita de vita cu sos de bere

Tocanita de vita cu sos de bere din: pulpa de vita, ceapa, usturoi, ciuperci, bere, boia, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 1 ceapa 3-4 căţei de usturoi 200 g ciuperci 500 ml bere neagră sare piper 1 linguriţă boia 6-7 linguri ulei   Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe, o condimentezi cu […]

 

Tocanita de vita cu ciuperci

Tocanita de vita cu ciuperci din: ulei, vrabioara de vita, ceapa, morcovi, telina, usturoi, vin, fasole, unt. Ingredinete: 1 lingură ulei 2 kg vrăbioară, tăiată bucăţi 1 ceapă, tocată mărunt 2 morcovi, tăiaţi mărunt 2 codiţe de telină, tocate 2 căţei de usturoi 3 linguri făină cu un praf de sare şi piper 750 ml […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.