Tocanita de vita cu usturoi si chimen din: ceapa, usturoi, ulei de masline, boia iute, ardei iute roşu, chimen măcinat, sare de mare, piper negru, antricot de vită, roşii conservate în ulei, roşii, baton de scorţişoară, fasole roşie boabe. Ingrediente: 2 cepe 1 căţel de usturoi ulei de măsline 2 linguriţe rase cu boia iute 1 ardei iute roşu, fără seminţe şi tăiat mărunt 1 […]
Reteta zilei: Tocanita de vita cu legume si ierburi de provence
PrinteazaTocanita de vita cu legume si ierburi de provence din: vita, usturoi, ceapa, dafin, oregano, ierburi de provence, boia de ardei, ienibahar, zahar, pasta de tomate, vin rosu, supa de vita, morcovi, pastarnac, telina, ciuperci, cartofi, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vită, cuburi
- 4 catei de usturoi, tocat
- 1 ceapa, tocata
- 2 frunze de dafin
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingura ierburi de provence
- 1 lingurita boia de ardei
- 1/4 linguriță ienibahar
- 1 linguriță zahar
- 2 linguri de pasta de tomate
- 1/2 ceasca vin roșu
- 1 l supa de vita
- 5 morcovi, tocati
- 5 radacini păstârnac, tocat
- 6 radacini țelină cu frunze, tocata
- 300gr ciuperci, tocate
- 3 cartofi, tocati
- sare și piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Se încălzește o cratita mare, se adauga carnea impreuna cu sare si piper si se rumeneste.
Adăugați usturoi, ceapă și frunze de dafin și se gateste aproximativ 5 minute.
Puneti oregano, ierburi de provence, boia de ardei, ienibahar, zahăr și pasta de tomate.
Adăugați vinul roșu și se gateste aproximativ 7 minute. Se adauga supa, acoperiti, reduceti focul la mic si gatiti 1 ora.
Adăugați morcovi, păstârnac, țelină și ciuperci. condimentează cu sare și piper, se acopera si se gateste 1/2 oră.
Adăugați cartofii și gatiti aproximativ 20 de minute.
Scoateti din cratita jumatate din cantitatea de cartofi, pasati bine si incorporati inapoi in tocana, pentru a ingrosa.
Gatiti timp de încă 7 minute. condimentează după gust.
Tocanita de vita cu legume si ierburi de provence
Pofta buna!
Tocanita de vita cu salvie din: pulpă de vită, ulei, ceapă, morcov, rădăcină de ţelină, usturoisuc si coaja de portocala, oţet balsamic, scorţişoară, foi de dafin, rozmarin, cimbru, salvie. Ingrediente: 900 g pulpă de vită 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de ţelină 2 căţei de usturoi sucul şi coaja rasă de la 1 portocală 100 ml oţet balsamic 1 linguriţă […]
Tocanita de vita cu sos de bere
Tocanita de vita cu sos de bere din: pulpa de vita, ceapa, usturoi, ciuperci, bere, boia, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 1 ceapa 3-4 căţei de usturoi 200 g ciuperci 500 ml bere neagră sare piper 1 linguriţă boia 6-7 linguri ulei Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe, o condimentezi cu […]
Tocanita de vita cu ciuperci din: ulei, vrabioara de vita, ceapa, morcovi, telina, usturoi, vin, fasole, unt. Ingredinete: 1 lingură ulei 2 kg vrăbioară, tăiată bucăţi 1 ceapă, tocată mărunt 2 morcovi, tăiaţi mărunt 2 codiţe de telină, tocate 2 căţei de usturoi 3 linguri făină cu un praf de sare şi piper 750 ml […]