Peltea de afine cu vanilie

Printeaza

Peltea de afine cu vanilie din: afine, zahăr, baton vanilie, zeamă lămâie, apa.

Ingrediente:Peltea de afine cu vanilie

  • 1 kg afine
  • 1 kg zahăr
  • 1/2 baton vanilie
  • 3 pahare apă
  • 3 linguri zeamă lămâie

 

Mod de preparare:

Din apă şi zahăr faci un sirop, pe care-l pui la fiert.

Când dă în clocot, adaugi o lingură de zea­mă de lămâie.

Cand începe să se lege, pui afinele şi laşi să fiarbă în continuare.

Adaugi restul de zeamă de lămâie şi vanilia.

Când s-a legat bine, aduni spuma, iei dul­ceaţa de pe foc şi o laşi să se răcească, apoi o pui în borcane.

Pofta buna!


 

Dulceata de gutui cu nuca

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui din: gutui, apa, zahar, zeama de lamaie, mere, anason. Ingrediente: Pentru dulceaţă: 1,4 kg gutui 2 pahare cu apă 1 kg zahăr zeama de la o lămâie Pentru peltea: cojile şi cotoarele cu tot cu sâmburi de la gutui 1 kg mere roşii zahăr 2 steluţe de anason (opţional)   […]

Peltea de cirese

Peltea delicioasa de zmeura

Peltea delicioasa de zmeura din: zmeura, zahar. Ingrediente: cantităţi egale de zmeură şi de zahăr         Mod de preparare: Strecori zeama de zmeură zdrobită (prin tifon). Pui la 1 litru de zeamă 1 kg de zahăr. Pui compoziţia obţinută la fiert şi încerci, din când în când, pe farfurie câteva picături, pentru […]

Peltea de mere

Peltea de mere acrisoare

Peltea de mere acrisoare din: mere acrisoare, apa, zahar, baton de vanilie. Ingrediente: 3 kg mere acrișoare 5 l apă 1,350 kg zahăr 1/2 baton de vanilie     Mod de preparare: Speli bine merele și le cureți de codițe, apoi le tai în jumătate. Le pui într-o oală de 10 litri și le acoperi […]

Peltea de struguri cu gutui

Peltea de gutui cu fistic

Peltea de gutui cu fistic din: gutui, vin alb, gelfix, zahar, fistic. Ingrediente: 1,5 kg gutui 200 ml vin alb 1 plic praf Gelfix 1 kg zahar 2 linguri fistic   Mod de preparare: Se curăţă puful de pe gutui cu un prosop de bucătărie. Se curăţă apoi şi cotoarele, iar pulpa se taie felii. […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.