Gem de smochine si prune din: prune, miere, lamaie, smochine, agar-agar, amaretto. Ingrediente: 1000 g prune 300 g miere 1 lămâie 1000 g smochine proaspete 2 linguri de agar-agar 2 cl Amaretto Mod de preparare: Prunele şi smochinele se spală şi se lasă să se scurgă bine. Apoi se taie prunele în două şi […]
Gem de prune cu scortisoara
PrinteazaGem de prune cu scortisoara din: prune, zahăr, beţişor de scorţişoară, zahăr vanilat, apa.
Ingrediente:
- 1 kg prune
- 400 g zahăr
- apă cât cuprinde
- 1 beţişor de scorţişoară
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Tai prunele pe jumătate şi scoţi sâmburii. Pui prunele la fiert la foc potrivit cu zahăr, apă şi cu scorţişoară.
Când gemul este aproape gata, adaugi şi zahărul vanilat.
Gemul este fiert atunci când compoziţia nu se amestecă la loc dacă pui puţin pe o farfurie şi trasezi o linie pe mijloc.
Gemul trebuie să fie puţin fluid, pentru că se mai întăreşte la răcire.
Torni gemul în borcane încălzite, pe care le pui în tava de aragaz şi apoi în cuptorul încins (dar oprit) cam 15 minute.
Scoţi borcanele, pui capacele şi le laşi la răcit, învelite în prosoape.
Gem de prune cu scortisoara
Pofta buna!
poate iti place si:
Gem de prune si ciocolata
Gem de prune si ciocolata din: prune, ciocolata, miere, lamaie, agar-agar. Ingrediente: 700 g prune 100 g de cicolată amară sau menaj 200 g miere sucul de la 1 lămâie 4 linguriţe de agar-agar Mod de preparare: Se spală prunele, se taie în două şi se curăţă de sâmburi, apoi se mărunţesc. Ciocolata se […]
Gem de prune cu scortisoara si zeama de lamaie
Gem de prune cu scortisoara si zeama de lamaie din: prune, zahar, scortisoara, lamaie, unt. Ingrediente: 2kg de prune, tocate grosier după îndepărtarea sâmburilor 2kg de zahăr 2 linguriţe de scorţişoară măcinată 1 lingură zeamă de lămâie 3 batoane de scorţişoară (opţional) 1 cub mic de unt Mod de preparare: Sterilizează borcanele şi […]
Pofta buna!