Gulii cu usturoi, curcuma si smantana

Printeaza

Gulii cu usturoi, curcuma si smantana din: gulii, unt, usturoi, sare, cub concentrat de legume, amestec de legume deshidratate, smântână, curcuma, pătrunjel tocat, piper asortat.

Gulii_cu_usturoi_curcuma_si_smantana

Ingrediente:

  • 4 gulii mari (nu sunt lemnoase)
  • 2 linguri unt
  • 4 căţei de usturoi
  • sare
  • 1/2 cub concentrat de legume
  • 1 lingură amestec de legume deshidratate
  • 100 ml smântână
  • 2 linguriţe curcuma
  • 1 mână pătrunjel tocat
  • piper asortat măcinat

Mod de preparare:

Se decojeşte gulia, se taie felii şi se prăjeşte în unt încins. Se decojesc 2 căţei de usturoi şi se taie felii subţiri; se adaugă la gulie.

Când aceasta devine uşor roz, se adaugă puţină apă (cca 200 ml), cubul instant mărunţitîn mână, amestecul de miro­denii şi restul de usturoi; se călesc până ce se înmoaie; atenţie, însă, nu trebuie să devi­nă păstoase, ci să rămână crude în centru.

Se amestecă smântână cu curcuma şi se toarnă peste legume; se lasă să fiarbă până ce ajunge la volumul dorit. La final se adaugă pătrunjel, sare şi piper.

Gulii cu usturoi, curcuma si smantana

Gulii_cu_usturoi_curcuma_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.