Ciorbă de roşii cu tăiţei

Printeaza

Ciorbă de roşii cu tăiţei

Ciorbă de roşii cu tăiţei

Ingrediente:

  • 130 g făină
  • două ouă
  • 500 g roşii
  • 500 g varză de Bruxelles
  • 200 ml borş
  • un ardei gras
  • un gogoşar
  • un fir de praz
  • o rădăcină de pătrunjel
  • un morcov
  • un sfert de ţelină
  • doi căţei de usturoi
  • leuştean
  • busuioc verde
  • sare, piper

Preparare:

Ouăle se sparg şi se pun într-un castron cu puţină sare. Se adaugă făina cernută şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare.

Se presară făină pe masă, se întinde aluatul într-o foaie subţire, se rulează, apoi se taie fâşii subţiri şi se presară pe masă, lăsându-le zece minute să se usuce.

Morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se toacă mărunt.

Se pun în oala cu apă clocotită, împreună cu prazul tăiat rondele. Când legumele sunt pe jumătate fierte se adaugă ardeiul gras şi gogoşarul tăiate cubuleţe, roşiile curăţate de pieliţă şi date prin râzătoare.

Se toarnă borşul, se adaugă varza de Bruxelles tăiată jumătăţi şi se lasă să fiarbă. Cu zece minute înainte să se oprească focul se adaugă tăiţeii, sare, piper şi usturoiul pisat

Se serveşte fierbinte, presărată cu leuştean sau busuioc verde tocat.

Ciorbă de roşii cu tăiţei

Ciorba de rosii cu taitei.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ciorba de rosii cu taitei

1 comentariu

  1. Ciorba de rosii nu se afla printre preferatele mele. Gust din cand in cand, dar cam atat 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.