Cocktail Red Snapper – o variantă sofisticată a clasicului Bloody Mary, utilizând gin în loc de vodka pentru a adăuga un strat suplimentar de complexitate și arome. Acest cocktail este perfect pentru brunch-uri sau pentru a fi savurat într-o după-amiază relaxantă. Cocktailul Red Snapper își are originea în anii 1920 la celebrul bar Harry’s New […]
Taietei cu dovlecei si cascaval
PrinteazaTaietei cu dovlecei si cascaval din: dovlecei, taitei, cascaval, busuioc, ulei, sare.
Ingrediente:
- 4 dovlecei mici
- 400 g taietei
- 80 g de cascaval
- 2 legaturi de busuioc
- 3 catei de usturoi
- 100 ml ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Taietei cu dovlecei si cascaval: Se spala dovleceii, se sterg si se taie fasii subtiri, cam de marimea taieteilor.
Jumatate din cascaval se da pe razatoare, cealalta jumatate se taie.
Pentru pesto: se curata usturoiul, se zdrobeste intr-o piulita (mojar) impreuna cu frunzulitele de busuioc (cateva se pastreaza pentru ornat) si cu cascavalul ras si se toarna uleiul putin cate putin, amestecand intruna ca la maioneza.
Apoi se tine la frigider pana ce s-au fiert taieteii. Se pune apa cu sare pe foc, se introduc taieteii si se lasa sa fiarba doua minute, din clipa cand incepe apa sa clocoteasca.
adauga fasiile de dovlecei si se mai lasa inca doua minute. scurg taieteii si dovleceii, se pun intr-un castron incalzit si se amesteca usor.
orneaza cu frunze de busuioc si aschii de cascaval si se servesc cu pesto.
Pofta buna!
Ceaiul Earl Grey: Istoria și Secretele Unui Clasic Aromat – Ceaiul Earl Grey este unul dintre cele mai emblematice și apreciate ceaiuri din lume, recunoscut pentru aroma sa distinctă de bergamotă. Acest ceai rafinat are o istorie fascinantă și o popularitate care a traversat secole. Istoria Ceaiului Earl Grey – Originile și Numele Ceaiul Earl […]