Carnati afumati si uscati
PrinteazaCarnati afumati si uscati din: carne de porc, carne de vita, slanina, sare, piper, usturoi.
- 1 kg carne de porc
- 1 kg carne de vita (poate fi si de oaie)
- 500 g slanina
- 40 g sare
- 2-3 g pipepr pisat
- usturoi dupa preferinta
Mod de preparare:
Carnea de vită (sau de oaie) se trece de-două ori prin maşina de tocat, după ce a fost curăţată de pieliţe, iar cea de porc o singură dată.
Se pun condimentele, se amestecă, adăugându-se apă călduţă (50-60 ml la 1 kg de carne tocată).
Se umplu, nu prea îndesat, maţe subţiri, se leagă la capete şi se atârnă pe un băţ mai gros pentru zvântare, după care se pun la fum cald câteva zile.
Cârnaţii trebuie păstraţi într-o încăpere răcoroasă, uscată, cu o bună aerisire, pentru a se putea păstra în condiţii optime un timp mai îndelungat.
Pofta buna!